szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A megemelt, részvényenként 840 pennys (500 penny készpénz + Kraft-részvény) összeg mintegy kilenc százalékkal haladja...

A megemelt, részvényenként 840 pennys (500 penny készpénz + Kraft-részvény) összeg mintegy kilenc százalékkal haladja meg a korábbi, a Cadbury által keveselt ajánlatot. A többek között a Dairy Milk márkáról ismert Cadbury árfolyama a bejelentést követően közel négy százalékkal, 838 pennyre emelkedett.

A John Cadbury által 1824-ben Birminghamben alapított – tejet, teát és forró csokoládét kínáló – üzletből fölfejlődött Cadbury részvényeseinek február 2-ig kell dönteniük, elfogadják-e az ajánlatot. A Philip Morris tulajdonában lévő, világszerte közel 100 ezer főt foglalkoztató Kraft az ügylet finanszírozására 11,5 milliárd dollár hitelt vesz fel.

Az új cég – a világ legnagyobb cukorkagyártója – adózás előtti összköltségei az elemzők szerint három éve múlva évi 625 millió dollárral csökkenhetnek. Az egyesült királyságbeli szakszervezetek már jelezték: tartanak attól, hogy az „amerikai hatalomátvételnek” jó néhány állás is áldozatául esik.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon