szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A kis- és középvállalatok felvásárlására szakosodott vállalat tavaly zárta le az 50.

A kis- és középvállalatok felvásárlására szakosodott vállalat tavaly zárta le az 50. kiszállását, az ügyletek átlagos belső megtérülési rátája 55,3 százalék, bruttó hozama 3,6-szoros volt – derül ki a cég közleményéből.

A 2009-es évben a Riverside Capital Appreciation Fund V befektetési alapjába 1,17 milliárd dollár tőkét gyűjtöttek, amely jóval meghaladja a célul kitűzött 900 millió dollárt. A cég 15 akvízíciót bonyolított le az év során, 200 millió dollárt fektetett be, s ugyanezen időben 4 vállalatot értékesítettek, ami 305 millió dollár tiszta nyereséget hozott.

A Riverside olyan kis- és középvállalatok felvásárlására specializálódott, melyek cégértéke nem haladja meg a 150 millió dollárt, s melyeket a menedzsmenttel együttműködve felvásárlásokkal és értéknöveléssel tovább erősít. A cég 1988-as alapítása óta 223 ügyletbe fektetett be, összesen 5 milliárd dollár értékben. Jelenlegi portfóliójába Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában 70 társaság tartozik. A Riverside befektetéseinek éves forgalma 3,3 milliárd dollár, összesített EBITDA-ja 506 millió dollár, alkalmazottainak száma 2009 júniusában meghaladta a 13000 főt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!