szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Ford 2,7 milliárd dolláros adózott profitot jelentett a 2009-es évről, és idénre is nyereséges működésre számít.

A Ford 2,7 milliárd dolláros adózott profitot jelentett a 2009-es évről, és idénre is nyereséges működésre számít. 2008-ban még 14,7 milliárd dollár volt a veszteség. 

A negyedik negyedéves profit 686 millió dollár volt - részvényenként 25 cent - míg egy évvel korábban még 5,98 milliárd dollár volt a veszteség. Az egyszeri tételek nélkül számolt eredmény 43 cent volt, ami jelentős javulásnak felelt meg a 26 centes elemzői becsléshez képest.

Az egyetlen talpon maradt autógyártó óriás nemcsak hogy átvészelte a válságot, de a jelek szerint egy hatékony átszervezésen van túl, ami biztosítja a nyereséges működést. Elemzők hangsúlyozzák, hogy a Ford nem vett igénybe állami segítséget, ami tovább növeli a talpra állás értékét.

A részvény meredek emelkedést mutatott be az elmúlt egy évben, a mélyponton 1,5 dolláron is megforduló papír mára 12 dollár közelébe erősödött. A jelentést követően két százalékkal ugrott meg az árfolyam a nyitás előtti kereskedésben.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!