szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásokat meghaladó, de csökkenő üzemi eredményről és árbevételről számolt be a világ legnagyobb...

A várakozásokat meghaladó, de csökkenő üzemi eredményről és árbevételről számolt be a világ legnagyobb játékkonzolgyártójának számító japán Nintendo. A kiotói központú cég üzleti évének harmadik negyedévét 631,9 milliárd jenes forgalommal, és 192,3 milliárd jenes üzemi nyereséggel zárta. Előbbi tizedével, utóbbi 23 százalékkal marad el az egy esztendővel korábbitól, a profit ráadásul zsinórban negyedik negyedéve csökken. Az elemzők ugyanakkor ennél is gyengébb teljesítményt vártak a cégtől: a Bloomberg konszenzusa 611 milliárdos árbevételről, s 174,7 milliárdos üzemi szintű eredményről szólt.

Az árbevétel és az üzemi eredmény csökkenését az eredményezte, hogy a vállalat a negyedév elején ötödével csökkentette vezető termékének, a Wii konzolnak az árát. Bár az eladások megugrottak, sőt decemberben rekordszintre emelkedtek, a volumen-növekedés nem tudta túlkompenzálni az árhatást.

A nettó eredményre ugyanakkor jótékony hatással volt a jen árfolyamának alakulása, így az adózott profit 82 százalékkal 123 milliárd fölé ugrott. A tényadat 20 százalékkal haladja meg az elemzői várakozásokat, így nem csoda, hogy a befektetők lelkesen fogadták a Nintendo számait. A cég papírjai a gyorsjelentést követően 2,5 százalékkal drágultak az oszakai kereskedésben.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így vonult a kifutón a 18 éves Michelle Pfeiffer - videó

Így vonult a kifutón a 18 éves Michelle Pfeiffer - videó

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova