szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásoktól enyhén elmaradó forgalomról, de a konszenzusnál jóval magasabb negyedik negyedéves eredményről...

A várakozásoktól enyhén elmaradó forgalomról, de a konszenzusnál jóval magasabb negyedik negyedéves eredményről számolt be a világ legnagyobb játékgyártójának számító Mattel. A árbevétele 1 százalékkal 1,96 milliárd dollárra emelkedett 2009 utolsó három hónapjában. A bővülés elsősorban a Barbie-babák közel nyolcadával megugró forgalmának köszönhető a cég tájékoztatása szerint.

A játékgyártó nyeresége 328,4 millió dollárra rúgott az utolsó negyedévben, ez pedig 80 százalékkal magasabb az egy esztendővel korábbinál. A részvényenként 89 centes profit ráadásul az elemzők várakozásait is felülmúlta: a Thomson Reuters konszenzusa 68 cent volt.

Bár elsőre úgy festett, hogy a piacnak tetszenek a Mattel számai – a cég részvényei pluszban kezdtek – a kurzus néhány perccel az amerikai nyitás után meredeken esni kezdett, s megfordult 5 százalékos mínuszban is. Bár innen visszakapaszkodott a papír, az árfolyam jelenleg is bő 1 százalékkal a csütörtöki záróár alatt áll.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!