szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 300 millió dollárra, azaz éves árbevétele közel negyedére perli a Genefart a Richter Gedeon Nyrt.

Összesen 300 millió dollárra, azaz éves árbevétele közel negyedére perli a Genefart a Richter Gedeon Nyrt. a Polpharma akvizíció meghiúsulása miatt – mondta Bogsch Erik a magyar gyógyszeripari cég vezérigazgatója kedden a vállalat negyedik negyedéves gyorsjelentését bemutató sajtótájékoztatón.

Mint ismert a Richter 2007 őszén jelentette be egyesülési szándékát a lengyel piac második legnagyobb szereplőjének számító Polpharmával, a tranzakció azonban meghiúsult, miután a lengyel társaság többségi tulajdonosa, a Jerzy Starak érdekeltségébe tartozó Genefar BV az utolsó pillanatban visszalépett az ügylettől.

A magyar gyógyszergyártó 2008 decemberében benyújtotta keresetét a választott bírósághoz, ugyanis az eredeti megállapodás értelmében a Richtert 40 millió dollár kötbér illeti a Genefar pálfordulása miatt. Bogsch Erik ugyanakkor most jelezte: a társaság ennél jóval nagyobb összeget követel a Genefartól, hiszen az összesen 231 milliárd forint értékű ügylet meghiúsulása komoly veszteségeket okozott a vállalatnak. A vezérigazgató elmondta: összesen majd 300 millió dollárra tartanak igényt. Az ügyben döntés legkorábban 2010 végén születhet Bogsch Erik várakozásai szerint, a Richter-vezér azonban hozzátette: könnyen előfordulhat, hogy 2011-re csúszik át az ítélet.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó

Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője