szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az eredmény meglepete az elemzőket: a Bloomberg konszenzusa például (plusz) 193 millió euró volt.

Az eredmény meglepete az elemzőket: a Bloomberg konszenzusa például (plusz) 193 millió euró volt. A 2008-as legalsó sorban még 1,23 milliárd eurós adózott eredmény állt, veszteségről utoljára 1989-ben számolt be a társaság.

A negyedik negyedévet a Man 3,26 milliárd eurós árbevétel mellett 472 millió eurós adózott veszteséggel zárta. A mínuszban a Scania-beli részesedés értékének leírása mellett egy megvesztegetési ügy miatti büntetés is közrejátszott.

A müncheni központú társaság árbevétele tavaly 12 milliárd euró volt, ez az előző évhez képest 20 százalékos csökkenést jelent.

A befektetők mindazonáltal nem keseredtek el: a Man részvényárfolyama az eredmények közzététele után 1,8 százalékkal emelkedett a frankfurti tőzsdén.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szovjet időgép: beültünk egy 492 kilométert futott régi Ladába

Szovjet időgép: beültünk egy 492 kilométert futott régi Ladába

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából

Emelkedhet a húsok ára

Emelkedhet a húsok ára