szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásoknak nagyjából megfelelő negyedik negyedéves eredményeket tett közzé a világ egyik legnagyobb...

A várakozásoknak nagyjából megfelelő negyedik negyedéves eredményeket tett közzé a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártójának számító amerikai Merck & Co. A társaság adózott profitja 6,5 milliárd dollárra rúgott az üzleti év utolsó három hónapjában, ami részvényenként 2,35 dollárt jelent, s tulajdonképpen négyszerese az egy esztendővel korábbinak. A nyereség megugrásában ugyanakkor komoly szerepet játszottak egyszeri tételek is, s a kimutatás már tartalmazza a Schering-Plough felvásárlás hatását is. (A Merck tavaly év elején jelentette be, hogy 41 milliárd dollárért megveszi szintén amerikai versenytársát, s a tranzakciót november elején zárták le.) Az egyszeri tételek nélkül a profit egy hajszállal haladta meg a tavalyit, és az azzal megegyező elemzői várakozásokat is, papíronként 79 cent volt.

A Schering-Plough felvásárlásnak köszönhetően számottevően megugrott a vállalat forgalma is. A 6,5 milliárdos profitot 10,09 milliárdos árbevételen érték el. Az értékesítés nem csak az egy évvel korábbinál volt kétharmadával magasabb, de meghaladta az elemzők által prognosztizált 9,7 milliárdot is. A piac lelkesen fogadta a híreket, a Merck papírjai 1,7 százalékkal erősödtek New Yorkban.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!