szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az egy esztendővel korábbinál alacsonyabb árbevétellel és eredménnyel zárta 2009 utolsó három hónapját a Synergon.

Az egy esztendővel korábbinál alacsonyabb árbevétellel és eredménnyel zárta 2009 utolsó három hónapját a Synergon. A társaság forgalma az utolsó negyedévben 5,47 milliárd forint volt, 12 százalékkal kevesebb, mint 2008 hasonló időszakában, miközben az üzemi eredmény 56 százalékkal 288 millió forintra esett, az adózott profit pedig 32 százalékkal 2007 millióra csökkent.

A tavalyinál gyengébb utolsó negyedév ellenére sikerült nyereséggel zárnia 2009 egészét a Synergonnak, ez pedig jelentős javulást jelent az előző esztendőhöz képest. A teljes üzleti évben a cég árbevétele 1 százalékkal 17,72 milliárd forintra süllyedt, az üzemi nyereség azonban nyolcszorosa volt a 2008-asnak (522 millió forint), az adózott eredmény pedig az egy évvel korábbi 1,1 milliárdos veszteségből 256 milliós nyereségbe fordult (tavaly a pénzügyi soron elkönyvelt bő 1 milliárdos hiány vezetett a hatalmas veszteséghez).

Mit mond a vezérigazgató?

Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója elmondta: Noha a negyedik negyedév az informatikai piacon hagyományosan a legerősebb időszaknak számít, az elhúzódó gazdasági válság és a közelgő országgyűlési választások hatására a Synergon teljesítménye elmaradt várakozásaiktól. Hozzátette: fontos eredmény ugyanakkor, hogy a cégnek ebben az időszakban is sikerült olyan szerződéseket kötnie, amelyek megalapozhatják üzleti sikereit 2010-ben.

Lazarovits Márk jelezte: a negyedik negyedéves teljesítményen túlmenően úgy gondolja, hogy a Synergon jó és sikeres évet zárt 2009-ben. A vállalatnak sikerült megvalósítania a fedezettartalom növelésére irányuló célkitűzéseit, árbevételét és működési költségeit szinten tartotta, az EBIDTA éves értékének tekintetében pedig jelentős fejlődést értek el.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
24.hu: Elismerte a támadó, hogy a Free SZFE-s maszk miatt rántott kést a csepeli buszon

24.hu: Elismerte a támadó, hogy a Free SZFE-s maszk miatt rántott kést a csepeli buszon

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?