szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A 2009-es üzleti évben a nyomdaipart fokozottan sújtó válság ellenére az Állami Nyomda 14 milliárd Ft árbevételt ért...

A 2009-es üzleti évben a nyomdaipart fokozottan sújtó válság ellenére az Állami Nyomda 14 milliárd Ft árbevételt ért el az előző évhez képest 4%-os csökkenéssel. A magas hozzá adott értéket képviselő okmányok és kártyák nemzetközi szintű csökkenése mellett, a cégcsoport dinamikusan tudta növelni eladásait a nyomtatvány szegmensben.

A kedvezőtlen gazdasági klíma hatására az ügyfelek többsége visszafogta rendeléseit, a negyedik negyedévben is csökkent az állampolgárok által igényelt gépjárműokmányok (vezetői engedély, gépjármű törzskönyv, rendszám-érvényesítő matrica) forgalma, így a nettó üzemi eredmény 1 milliárd Ft, amely a tavalyi évhez képest 20%-os csökkenés. Az egy részvényre jutó eredmény 73 Ft. A társasági adókulcs változása miatti halasztott adó ráfordítás kiszűrését követően a tényleges egy részvényre jutó eredmény 77 Ft lenne.

A konszolidált EBITDA 2 milliárd Ft, ez minimális csökkenés a bázisévhez képest. Az eredményhez hozzájárult a 2,8 milliárd Ft-ot meghaladó export árbevétel.

Az Igazgatóság felhatalmazta a menedzsmentet, hogy tárgyalásokat folytasson egy kelet- és egy nyugat-európai biztonsági nyomda megvásárlásáról. Ha az átvilágítások igazolják a várakozásokat, akkor még az első félévben sor kerülhet az akvizíciókra. Éppen ezért az Igazgatóság a részvényeseknek a Közgyűlésen azt javasolja, hogy az eredmény kerüljön tartalékba.
 
„Nehéz gazdasági klímában nyújtottunk stabil teljesítményt az elmúlt évben. Miközben a nyomdaipart csődök és nehézségek jellemezték, mi tovább növeltük ügyfeleink számát” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója. „Folytattuk K+F tevékenységünket többek között a nanotechnológiai kutatásokat, valamint az informatikai rendszer fejlesztését, amellyel új termékek, a chipes EMV VISA bankkártyák megszemélyesítésére lettünk jogosultak. Sikeres projekteket hajtottunk végre Izraelben, Romániában és Bulgáriában is, amellyel az export arány meghaladta a 20%-ot. A hazai és nemzetközi ügyfeleinket is utolérő gazdasági válság ellenére megőriztük a cég ügyfeleit, biztonsági színvonalát és innovációs képességét, amely biztosíthatja jövőbeni fejlődésünket. Az akvizíciós elképzelések pedig tovább erősíthetik a csoport súlyát az európai biztonsági nyomdaiparban.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Messi és Coutinho sem jön Budapestre a Ferencváros elleni meccsre

Messi és Coutinho sem jön Budapestre a Ferencváros elleni meccsre