szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásokat meghaladó első negyedéves eredményekről számolt be csütörtökön a világ legnagyobb vegyipari cége, a...

A várakozásokat meghaladó első negyedéves eredményekről számolt be csütörtökön a világ legnagyobb vegyipari cége, a német BASF. A hazánkban is aktív, ludwigshafeni központú társaság adózott nyereség meghaladta az 1 milliárd eurót, ami amellett, hogy majd háromszorosa az egy esztendővel korábbinak, majd 15 százalékkal több a Bloomberg 899 millió eurós elemzői konszenzusánál is.

A profit megugrása elsősorban a vártnál jóval magasabb árbevételnek köszönhető. A vállalat legfontosabb vevőinek számító ágazatok – mint például az autóipar – 2010 első három hónapjában fokozatosa elkezdték feltölteni készleteiket, ami jelentősen megdobta a vegyipari óriás forgalmát. Az árbevétel a január és március közötti időszakban 15,5 milliárd euró volt, jó 1,1 milliárddal több annál, mint amit elemzők prognosztizáltak.

A kedvező számok ellenére a vállalat kifejezetten rosszul kezdett csütörtökön a frankfurti kereskedésben. A cég részvényei dél környékén 2,6 százalékos mínuszban álltak, amivel az egyik leggyengébben teljesítő papír volt a DAX-indexben. Az év eleje óta (tegnap zárásig) a BASF részvényei 6,7 százalékkal drágultak, amivel a vállalat alulteljesítőnek számít nagyobb szektortársaihoz képest.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
700 lóerő, biturbó V8 és zöld rendszám: itt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

700 lóerő, biturbó V8 és zöld rendszám: itt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Újabb korlátozások jönnek Olaszországban, de a lezárásokat mindenképpen elkerülnék

Újabb korlátozások jönnek Olaszországban, de a lezárásokat mindenképpen elkerülnék

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?