szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Európa legnagyobb gépipari vállalata (amelynek üzleti éve október 1-jén kezdődik) 1,79 milliárd eurós – egyszeri...

Európa legnagyobb gépipari vállalata (amelynek üzleti éve október 1-jén kezdődik) 1,79 milliárd eurós – egyszeri tételektől megtisztított – adózott nyereséget realizált az október és december közötti három hónapban. Ez amellett, hogy 17 százalékos növekedést jelent az előző esztendő hasonló időszakához képest magasabb a várakozásoknál is: a Bloomberg szakértőinek konszenzusa mindössze 1,53 milliárd volt.

Az árbevétel 12 százalékkal 19,49 milliárd euróra ugrott, míg a megrendelések értéke 19 százalékkal emelkedett s így megközelítette a 22,6 milliárd eurót. A müncheni központú cég tájékoztatása szerint a szép eredményeket elsősorban az ipari berendezések és a szélturbinák iránti kereslet megugrásának köszönhetik.

A piac alapvetően pozitívan fogadta a számokat. A Siemens papírjai 2 százalékos pluszban kezdtek a frankfurti kereskedésben, s 11 óra magasságában is 1,4 százalékkal erősödtek szemben a 0,1 százalékkal emelkedő DAX-szal.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult

Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult