szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb vállalata a részvényenként 1,85 dolláros profittal alaposan túlszárnyalta az elemzői várakozásokat...

A világ legnagyobb vállalata a részvényenként 1,85 dolláros profittal alaposan túlszárnyalta az elemzői várakozásokat is; a Bloomberg konszenzusa például 1,60 dolláros EPS volt. Az árbevétel az egy évvel korábbihoz képest 17 százalékkal, 105,2 milliárd dollárra emelkedett.

2010 egészét az Exxon Mobil 30,5 milliárd dolláros adózott eredménnyel zárta (ez másodpercenként közel 200 ezer forintot jelen), ez 57 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A piacnak tetszettek az Exxon Mobil által közölt számok: a részvényárfolyam a hétfői nyitás előtti határidős kereskedésben több, mint 1 százalékkal emelkedett.

A benzin, a dízel és a kerozin iránti kereslet a Nemzetközi Energiaügynökség adatai szerint 2010 utolsó negyedévében 3,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az USA vezető olajcégei így növelni tudták profitjukat: a múlt héten a Chevron 72 százalékos, a ConocoPhillips 59 százalékos adózotteredmény-növekedésről számolt be.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!