szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A GlaxoSmithKline 2010 utolsó negyedévében 690 millió fontos veszteséget könyvelt el, döntően a – már januárban...

A GlaxoSmithKline 2010 utolsó negyedévében 690 millió fontos veszteséget könyvelt el, döntően a – már januárban bejelentett –  2,2 milliárd fontos, bírósági ügyekkel kapcsolatos tételek miatt. A Bloomberg elemzői kisebb, 386,5 millió fontos veszteségre számítottak.

Az árbevétel ugyanakkor meghaladta a konszenzust: a negyedik negyedévi forgalom 7,2 milliárd font volt (11 százalékkal kisebb, mint egy évvel korábban), szemben a Bloomberg által megkérdezett 7,16 milliárd fonttal.

A társaság a gyorsjelentés közzétételével egy időben bejelentette: 7 százalékkal megemeli a 2010-es eredmény utáni osztalékot.

A GlaxoSmithKline befektetői összességében üdvözölték a gyógyszergyártó számait: a GSK részvényárfolyama csütörtök kora délután több mint 2 százalékos pluszban járt.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!