szerző:
Napi Gazdaság
Tetszett a cikk?

Felszámolás alá került a Malév egykori irodaházát tulajdonló Atrium House Kft. Az ötcsillagos Sofitel szállodával egy épülettömbben lévő budapesti ingatlant nettó 1,7 milliárdért árulják. A cég 2,8 milliárddal tartozik hitelezőinek. A társaságba tavaly beszállt a Vasas futballklub befektetőjének egyik tulajdonosa, az Executor Capital Zrt. is – olvasható a Napi Gazdaság internetes oldalán.

A Széchenyi téri, korábbi nevén Roosevelt téri irodaházat nettó 1,7 milliárd forintért árulják. A tizenhárom szintes épület korábban a Malév székháza volt, a légitársaság 2003-ban költözött el innen.

Az irodaház és a szálloda alatti telek osztatlan közös tulajdonban van, a 3439 négyzetméteres irodaházat a tavaly november óta felszámolás alatt lévő Atrium House Ingatlanhasznosító Kft. birtokolja. A cég 2009 augusztusában került a szegedi székhelyű Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt. tulajdonába, amely 2010 augusztusa óta szintén felszámolás alatt áll, tartozása körülbelül négyszáz hitelezővel szemben meghaladja a 15 milliárd forintot.

Az AH-ban tavaly áprilisban szerzett többségi tulajdont az egy hónappal korábban, egymilliárd forint jegyzett tőkével alapított Executor Capital Befektetési Zrt., valamint beszállt annak tulajdonosa, egy New York-székhelyű cég is - derül ki az Opten cégtárának adataiból.

Az ECB tavaly júniusban hozta létre a Premium Bau Kft.-vel közösen, kétmilliárd forint jegyzett tőkével a Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt.-t, amit előbb Stock Consultingre, majd októberben Híd Akvizíciós Gazdasági Tanácsadó Zrt.-re neveztek át, a székhelyét pedig Faddról Szekszárdra helyezték. A Híd Akvizíciós Zrt. idén februárban vásárolta meg a Vasas Futball Klub Kft. többségi tulajdonrészét, júliusban pedig az NB II-es, nyíregyházi fociklubot működtető társaságnak is fő tulajdonosa lett.

A felszámoló 11 hitelezőt vett nyilvántartásba, nekik összesen 2,8 milliárd forinttal tartozik az AH, a legnagyobb hitelezője az Erste Bank Nyrt. - olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Hétfőtől komoly dilemma elé kerülnek a magánellátásba is járó betegek

Hétfőtől komoly dilemma elé kerülnek a magánellátásba is járó betegek

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods