szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hat havi csúcsra emelkedett februárban az euróövezeti feldolgozóipari beszerzési menedzser index (BMI) - közölte csütörtökön az MTI-vel a londoni Markit Economics gazdasági kutató intézet. A német feldolgozóipari BMI is javult februárban.

A januári 48,8 pontról februárban az előzetes adatnak megfelelő 49,0 pontra emelkedett az euróövezeti feldolgozóipari beszerzési menedzser index. Az index 50 pont feletti értéke az ipari teljesítmény növekedésére, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodásra utal.

A legmagasabb értéket, 52,0 pontot az ausztriai index érte el, ami 8 havi csúcsnak felel meg. Az 50 pontos és azt meghaladó kategóriába esett még a holland, a német és a francia index. A görög index 37,7 pontra, rekordmélypontra esett vissza.

A német feldolgozóipari BMI javult februárban. A januári 50,1 pont után februárban 50,2 pont lett a német feldolgozóipari beszerzési menedzser index, magasabb az 50,1 pontos előzetes adatnál. Az index 50 pont feletti értéke az ipari teljesítmény növekedésére, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodásra utal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hat autót gyűjtött össze egy alattomos kanyar egy orosz ralin – videó

Hat autót gyűjtött össze egy alattomos kanyar egy orosz ralin – videó

Megépülhet a harmadik terminál is a ferihegyi repülőtéren

Megépülhet a harmadik terminál is a ferihegyi repülőtéren

Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort

Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort