szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elektromos autókat gyártó Tesla részvényeinek árfolyama közel négyszeresére emelkedett idén, sokan már egy új globális autógyártó nagyhatalmat vizionálnak, miközben az elemzők nem osztják ezt a véleményt.

Iparági elemzésében a Goldman Sachs sorra vette az amerikai autógyártókat, elég optimista véleményt megfogalmazva a General Motors-ról és a Fordról is, nem úgy a Tesláról. A Goldman nem túl optimista a vállalat kilátásaival kapcsolatban, részvényeire vonatkozó célár csupán 84 dollár, miközben hétfőn egészen 133 dollárig száguldott a Telsa árfolyama. A Goldman célára azonban mélybe rántotta a papírokat, kedden közel 14 százalékot esett a kurzus – írja a Portfolio.

Az elemzés azért érte váratlanul a céget, mert a társaság fennállása óta most először, az első negyedéves gyorsjelentésében számolt be profitról. Mindemellett a cég július 15-ével bekerült a Nasdaq100 indexbe az Oracle helyére. A benchmarkba való felvétel azt jelenti, hogy az indexet követő alapoknak vásárolniuk kellett a papírokból, részben ez lehetett az, ami miatt az elmúlt hetekben emelkedett az árfolyam. Ennek ellenére az elemzők egyre pesszimistábbak a Tesla kilátásaival kapcsolatban, a cégre adott profitvárakozások a következő évekre folyamatosan csúsznak lefelé. Fordulat 2016-ban várható, amikor is új lendületet kaphat a vállalat az új modellek megjelenésével, amelyek alacsonyabb árukkal és nagyobb hatótávolságukkal a szélesebb vásárlói tömegek számára is elérhetővé válnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Hétfőtől csak indoklással lehet Angliából külföldre utazni

Hétfőtől csak indoklással lehet Angliából külföldre utazni

A rendőrség eloszlatott egy komoly tévhitet a gyorshajtásokról

A rendőrség eloszlatott egy komoly tévhitet a gyorshajtásokról