szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Alstom-csoport 1300 fős leépítési terve várhatóan nem érinti a magyarországi leányvállalatot, az Alstom Hungária Zrt.-t - közölte a magyarországi cég az MTI-vel.

Azt, hogy az Alstom francia ipari csoport legalább 1300 munkahelyet megszüntet "elsősorban Európában", és a budapesti metrószerelvényeket is gyártó részlege, az Alstom Transport vagyona egy részének eladására készül, Patrick Kron, a vállalat elnöke jelentette be szerdán Párizsban. A bemutatott "akciótervet" a "gyenge növekedési forgatókönyvvel" indokolta.

Az Alstom Hungária Zrt. közölte: a létszámleépítéseket elsősorban azon országokban hajtja végre a vállalat, amelyekben jelentős gyártókapacitásokkal, ebből adódóan számottevő dolgozói és adminisztratív létszámmal rendelkezik.

Mivel Magyarországon az Alstomnak gyártókapacitása nincs, ellenben két futó projektje - az M2-es és M4-es metróvonal szerelvényeinek szállítása és üzembe helyezése -, valamint jelentős K+F tevékenysége van, a tervezett leépítés a vállalat magyar munkavállalóit előreláthatólag nem érinti. 

Az Alstom Transport Patrick Kron elnök-vezérigazgató által bejelentett kisebbségi részesedésének tervezett eladására azért van szükség, mert az Alstom-csoport az elmúlt hónapokban több olyan kiemelkedő nagyságrendű megbízást is elnyert - például egy 4 milliárd euró értékű, 1300 vonatszerelvény gyártására szóló megrendelést Dél-Afrikában -, amelynek finanszírozását csak külső forrás bevonásával tudja megvalósítani - tájékoztatta az MTI-t a magyar leányvállalat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hőhullám is segítheti az ausztrál bozóttüzek terjedését

Hőhullám is segítheti az ausztrál bozóttüzek terjedését

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó