szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fogyasztói csoportok szervezésével foglalkozó Credit Medical Kft.-t 2,9 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztók megtévesztéséért.

A versenyhivatal vizsgálata megállapította, hogy a vállalkozás 2011 októbere és 2013 márciusa között a nyomtatott sajtóban megjelent hirdetéseivel próbált új tagokat toborozni.

A hirdetések azonban nem adtak egyértelmű információkat a fogyasztói csoportok lényeges tulajdonságairól, például arról, hogy a csoport tagjai nem pénzhez, hanem vásárlói joghoz jutnak, és előtörlesztés vállalása alapján dől el, hogy az adott hónapban ki juthat vásárlói joghoz. Arról sem tájékoztatták a fogyasztókat, hogy nem a szerződéskötéskor, hanem később, akár évek múltán juthat a vásárlási joghoz, és ezáltal a megszerezni kívánt dologhoz.

A GVH szerint a Credit Medical Kft. tájékoztatásaival fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ezért a vállalkozás árbevétele alapján kiszabható legmagasabb, 2,9 millió forint bírság megfizetésére kötelezte és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve

Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése