szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lezárult az a belső vizsgálat a Magyar Telekomnál, az Origo Zrt. tulajdonosánál, amelyet Pethő András, az Origo újságírója mellett a cég felsővezetése kezdeményezett Sáling Gergő főszerkesztő nyár eleji távozása után - közölte az anyacég a Népszabadság szerint.

Lezárta a napokban az Origóval kapcsolatos belső vizsgálatot a Telekom független megfelelőségi szervezete, és a cég a vizsgálat eredményéhez kapcsolódóan megtette a szükséges lépéseket - közölte a társaság a Népszabadság kérdésére. A lap további kérdéseit viszont azzal hárították el, hogy ez egy belső vizsgálat volt, amelynek eredményét is a nyilvánosság kizárásával kezelik.

Így továbbra sem lehet tudni, hogy a volt főszerkesztő Sáling Gergő távozásában valóban közrejátszott-e politikai nyomásgyakorlás - írta a lap. A beszámoló felidézte, hogy az Origo újságírói nyomozták ki Lázár János titkozatos utazásait, Sáling távozása után pedig felmerült, hogy e cikksorozat miatt gyakoroltak nyomást a Telekomra, és ezt összefüggésbe hozták a Telekom és a kormány közötti stratégiai megállapodással. A Telekom ezt cáfolta.

Tüntettek is Sáling távozása miatt
©

A Telekomtól november elején három menedzser is távozott, köztük Vaszily Miklós Origo-vezér is, de ez nem a belső vizsgálattal függ össze, hanem hogy a menedzserek a Telekomhoz lazábban kötődő Origóval képzelték el jövőjüket - fogalmazott a Népszabadság. A Telekom a lap szerint most közölte, hogy a vezetők távozásának oka nem az Origo korábbi főszerkesztőjének távozásával kapcsolatban lefolytatott vizsgálat, illetve annak az eredménye.

Az írás szerint ettől függetlenül a menedzserek távozása összefügghet az Origóval, amely a Centrál Médiacsoport Montevideo utcai irodaházába költözik.

A hírek szerint a Magyar Telekom az Origót a Sanomából alakult médiacéggel közösen kívánja üzemeltetni és fejleszteni - tette hozzá a lap, amelynek szakmai forrásai azt mondták, egy új tartalomszolgáltató- és médiavállalat jó lehetőségeket kínálhatott a menedzsereknek, és ennek érdekében tehettek olyan lépéseket, amely miatt megrendült bennük Christopher Mattheisen Telekom-vezér bizalma. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között