Egy vendéglős, aki tényleg odaadja az ételmaradékot az éhezőknek

Naponta 200-300 adagot oszt szét, nagyon egyszerű módszerrel.

  • hvg.hu hvg.hu
Egy vendéglős, aki tényleg odaadja az ételmaradékot az éhezőknek

Minu Pauline indiai étteremtulajdonos ugyanazt tapasztalta esténként, amit világszerte mindenhol látnak a vendéglősök: a szemétben az éhes emberek, hajléktalanok kutatnak maradék után. „Olyan sok embert láttam a kukában turkálni, hogy sokkolt a dolog” – mondta Pauline az Upworthy magazinnak.

A vendéglős nemrég nyitotta meg a második éttermét, ezúttal azonban egy fontos újítást tett: kihelyezett egy hűtőt a bejárat elé, és ezentúl nem dobja ki az ehető hulladékot, hanem ráírja a dátumot, beteszi a hűtőbe, és otthagyja. Rajta kívül bárki behelyezhet dátummal jelzett ételt, és bárki ki is veheti onnan, természetesen ingyen.

Közzétette: Minu Pauline – 2016. március 25.

A hűtőbe naponta 200-300 adag ételt raknak be, amelyek rendre el is fogynak.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Egy Orbán-kormány nem érne meg négy évet sem Franciaországban

Egy Orbán-kormány nem érne meg négy évet sem Franciaországban

Jehan Paumero húszas évei elején, bordeaux-i bölcsészként jött Magyarországra 2003-ban, miután elfogadta egy pécsi gimnázium állásajánlatát. Előtte csak a Sziget miatt járt itt, de megígérte magának, hogy még visszatér – egy helyett végül több mint húsz évet maradt. Hogyan látja egy köztünk élő francia a magyarokat? Miért érzi itt szabadabbnak magát, mint otthon, és mi az, ami miatt közelebb érzi magához a magyar társadalmat? Mit gondolnak a franciák Magyarországról, és mit válaszol, ha nekiszegezik a kérdést, hogy milyen diktatúrában élni?