szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Naponta 200-300 adagot oszt szét, nagyon egyszerű módszerrel.

Minu Pauline indiai étteremtulajdonos ugyanazt tapasztalta esténként, amit világszerte mindenhol látnak a vendéglősök: a szemétben az éhes emberek, hajléktalanok kutatnak maradék után. „Olyan sok embert láttam a kukában turkálni, hogy sokkolt a dolog” – mondta Pauline az Upworthy magazinnak.

A vendéglős nemrég nyitotta meg a második éttermét, ezúttal azonban egy fontos újítást tett: kihelyezett egy hűtőt a bejárat elé, és ezentúl nem dobja ki az ehető hulladékot, hanem ráírja a dátumot, beteszi a hűtőbe, és otthagyja. Rajta kívül bárki behelyezhet dátummal jelzett ételt, és bárki ki is veheti onnan, természetesen ingyen.

Közzétette: Minu Pauline – 2016. március 25.

A hűtőbe naponta 200-300 adag ételt raknak be, amelyek rendre el is fogynak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájmaszk, tégla, műbőr és kozmetikum is lehet abból, amit kidobunk a szemétbe

Szájmaszk, tégla, műbőr és kozmetikum is lehet abból, amit kidobunk a szemétbe

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten