szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ajánlatot tett a Mediaworks a Népszabadság szerkesztőségének. Ezt a lap főszerkesztője korábban azt mondta, a kiadó lehetetlent kért.

"A mai napon a Mediaworks menedzsmentje azonnali egyeztetést kezdeményezett a Népszabadság felfüggesztésével és újraindításával kapcsolatban Murányi András főszerkesztővel" - áll a közleményben. A kiadó ajánlatot tett, mely szerint a Mediaworks haladéktalanul tárgyal a lap finanszírozásáról vagy újraindításáról, amennyiben a szerkesztőség vezetése olyan stratégiát és üzleti tervet tesz le az asztalra, amely alapján biztosítható a hosszú távú gazdaságos működés.

A közleményből nem derül ki, de Murányi András szombaton a hvg.hu-nak azt mondta, két nap alatt kellene lerakniuk az említett üzleti tervet, ami szerinte lehetetlen, és a felvetés komolytalan.

Murányi a menedzsmentnek is elmondta, a szerkesztőség együtt akar maradni, és kizárólag az eddigi, független szakmai minőséget akarja előállítani. "Hogy ez lehetséges-e és milyen formában és konstrukcióban, arról tovább egyeztetnek a felek" - írják a közleményben, azonban Murányinak nap közben voltak kétségei efelől. A lap munkatársai is megszólaltak.

Az intenzív egyeztetések vasárnap folyatódnak a Központi Üzemi Tanács és a szakszervezet bevonásával.

A Mediaworksről itt írtunk részletesebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2023-tól tíz évig Magyarország is MotoGP-futamokat rendez

2023-tól tíz évig Magyarország is MotoGP-futamokat rendez

Magyarországra érkezett az új Opel Crossland

Magyarországra érkezett az új Opel Crossland

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből