szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen nap alatt rá is bólintott a Gazdasági Versenyhivatal a tranzakcióra.

Kedden röppent fel a hír – mi is megírtuk –, hogy a veszprémi kézilabdacsapat is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet. A Magyar Nemzet csütörtöki számában közölte: a Gazdasági Versenyhivatal viharos gyorsasággal máris áldását adta az ügyletre.

Vagyis a felcsúti polgármester üzlettársának, Szíjj Lászlónak a cége, a Duna Aszfalt Kft. többségi részesedést szerezhet a sportklubot működtető gazdasági társaságban, a Veszprém Handball Team Kft.-ben.

Az MN szerint a hivatal indoklása szerint "az összefonódás vizsgálatának elrendelésére okod adó körülmény nem áll fenn", azaz valójában nem vizsgálták a tranzakciót.

Mészárosnak papíron nem lesz köze a Veszprémhez, Szíjjal azonban több közös vállalkozásuk is van.

A Veszprém Handball Team Kft. bevételei tavaly megközelítették a 2,7 milliárd forintot, költéseik azonban ezt 550 millióval meghaladták.

A klub korábban Simicska Lajoshoz állt közelebb, a milliárdos – aki rendszeresen megjelent a csapat mérkőzésein – üzlettársa, Fonyó Károly egészen 2015-ig volt a klub igazgatója, de félreállt, amikor úgy érezte, hogy a személye visszahúzó erőként hat. Szerdán Simicska ügyvédje, Magyar György az ATV-ben arról beszélt, hogy a klub nem hosszabbította meg ügyfele páholybérletét a kézilabdacsarnokban, és nem is indokolták meg, hogy miért nem bérelheti tovább a lelátórészt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!