szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forbes harmadszorra állította össze a legnagyobb magyar családi vállalkozások listáját.

Az OTP vezér Csányi Sándor családja lett az első a Forbes magazin most megjelenő listáján, a többek között a Bonafarm csoportot, a KITE Zrt.-t és az MCS Vágóhíd Zrt.-t magába foglaló céges birodalmat 113,4 milliárd forintra értékelte a lap.

Kiemelik, hogy az agrárbirodalom rendületlenül terjeszkedik, a következő évtizedben mintegy százmilliárd forintot fektetnének be. A magyar gazdák jelentős részét elérő agrárintegrátor, a KITE Zrt. korábbi megszerzésével a csoport még jobban megerősítette szerepét az agráriumban, a mohácsi vágóhíd már 75 százalékos kapacitással üzemel.

A második helyre Felcsuti Zsolt futott be, a hozzá köthető MPF Holding jelenleg 112,4 milliárd forintot érhet. A csoport magyar és kínai gyárai ontják a csiszolószerszámokat, a portfóliót Felcsuti bővítette is, felvásárolta például a patinás FÉG-et is, de vegyipari érdekeltsége is van.

A dobogó harmadik fokán Bige László és családja áll, a Nitrogénművek nevével fémjelzett vállalatbirodalom 73,4 milliárd forintot érhet jelenleg. A műtrágyában utazó Bige tavaly még első volt, de egyre keményebb piaci versenyben működik, és nagy kérdés, hogy a fejlesztései után mekkora dobásra lesz képes a vállalatcsoport külföldön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét