szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Intenzíven terjeszkedik a Disney, X-Men és a Fantasztikus Négyes is csatlakozhatna Amerika Kapitányhoz.

Felvásárolná a Disney a 21th Century Fox stúdiót, megszűnhet a Marvel-karakterek megosztottsága. A Fox ugyan a Comcasttal is tárgyalt, de hollywoodi források szerint biztosra vehető, hogy a Disney lesz a befutó – írta a New York Times.

A Fox értékét 60 milliárd dollárra becsülik.
A Walt Disney által 1923-ban alapított vállalat korábban már a Pixart és a Lucasfilmet is akvirálta, így a jelenlegi mozgóképes szórakoztatás csúcsát jelentő Marvel-filmek (pl. az X-Men, a Fantasztikus Négyes, a Deadpool, a Majmok Bolygója, az Avatar és az Alien) mellett a Csillagok háborúja, a Predator, illetve a Die Hard licence is hozzá tartozik. A Disney-nek Hollywoodban már csak a Universal, a Paramount és a Warner Bros jelent méltó ellenfelet.

Az akvizícióval a Disney olyan extra tartalmakhoz jut, mellyel hatékonyabban veheti fel a küzdelmet a két legsikeresebb streamelővel, az Amazonnal és a Netflixszel. Ráadásul a mozikban is több idősávot tud elfoglalni a konkurencia elől: a Deadline szerint az Utolsó jedik esetében a Disney arra kötelezte a mozikat, hogy négy hétig játsszák a filmet a legnagyobb teremben, jóllehet az első két hét rohama után a kisebbekbe szokták áthelyezni a vetítést. A Disney ezt még azzal is megfejelte, hogy az 50 százalékos jutalék helyett 65 százalékot kért vissza jegybevételekből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint 100 ezer koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában

Már több mint 100 ezer koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában

Szabad-e oltani? Oltóversekkel segít a félőseken a Duma Aktuál

Szabad-e oltani? Oltóversekkel segít a félőseken a Duma Aktuál

Szupergyors 3-as BMW: nagyágyúkat utasít maga mögé az Alpina B3

Szupergyors 3-as BMW: nagyágyúkat utasít maga mögé az Alpina B3