szerző:
hvg.hu

Visszaveti a magyar sportot az, ahogyan felhasználják a tao-pénzeket – állítja a Decathlon Magyarország országigazgatója. Pósfai Gábor eltűnő támogatásokról, 15-20 százalékos jutalékért dolgozó közvetítőkről és a stadionépítések hibáiról is beszélt.

Magyarországon a taón keresztül befolyt pénzek nagy része elvész – mondta Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország országigazgatója a Magyar Nemzetnek. Szerinte „a legtöbb támogatás, nem véletlenül, mindig egy irányba halad, így nem csoda, hogy több sportág teljesítménye visszaesett”.

Pósfai ugyan jó ötletnek tartja a sportfejlesztési projekteket, de nagy hibát lát a stadionépítések körül: senki nem gondol a létesítmények fenntartására és üzemeltetésére. Pedig – ahogy ezt mi is részletesen bemutattuk – évente több milliárd forintba fog kerülni a következő 40-50 évben, és ennek jelentős része közpénz lesz.

Azt is elmondta: nem véletlen, hogy a Decathlon nem vesz részt semmilyen sok száz milliós, milliárdos projektben. Hiába keresték meg a céget gyakran, nem adtak sem céltámogatást, sem tao-támogatást. „A mi pénzünk elveszne ebben a hatalmas projektben, és finoman szólva sem tudnánk nyomon követni a felhasználását” – indokolta ezt.

A tao-kedvezmények rendszere szerinte „nagyon jó kezdeményezés, főleg akkor, ha arra használnák itthon a támogatást, amire kellene”. Látványos példaként említette, hogy gyakran „az utánpótlás fejlesztésére kérik a pénzt, majd sok helyen a felnőttcsapatnál az idegenlégiósok bérét fedezik belőle úgy, hogy az említetteket utánpótlásedzőként írják be a rendszerbe”. De elmondta azt is: a tao-rendszer közvetítőkel működik, akik általában 15-20 százalékos jutalékért hoznak a cégeknek szerződő partnereket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Ránk rohadnak a csodastadionok, ha nem öntik beléjük a közpénzt

Évente több milliárd forintot kell elkölteni a most megépülő stadionokra akkor is, ha már készen lesznek. Az arénákat 40-50 évre tervezik, de ha ez idő alatt egyetlen olyan kormányunk is lesz, amelyik nem a focit támogatná, hamar a Stadler-pálya sorsára juthatnak.