szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Államokban koncentrálódik a vagyon.

Nincs a világ öt leggazdagabb embere között egyetlen európai sem, és az első tízbe is csak két üzletember fért be az EU-ból – legalábbis a Bloomberg legfrissebb összesítése szerint.

A portál az aktuális részvényárfolyamok alapján frissíti adatait, ezek pedig azt mutatják, hogy a leggazdagabb európai már nem a 2016 őszén még a legvagyonosabbnak számító, a Zarát is tulajdonló Inditex spanyol alapítója, Amancio Ortega, hanem a LVMH luxuscégcsoport első embere, a francia Bernard Arnault.

Arnault, aki a Forbes múlt héten kiadott, a világ dollármilliárdosait felsoroló éves listájának a negyedik helyét foglalta el, a Bloomberg friss adatai szerint csupán a hetedik, őt egy hellyel követi Ortega. Az első 25-ben rajtuk kívül csak a szintén francia Françoise Bettencourt Meyers, a L’Oréal birodalom örököse található.

Az amerikai hegemónia egyre jobban érezhető a Bloomberg szerint: a leggazdagabbak vagyonának 40 százaléka koncentrálódik az Egyesült Államokban, míg Ázsiában a negyede, Európában pedig a 21 százaléka.

A listát egyébként – a Forbeséhoz hasonlóan – Jeff Bezos, az Amazon alapítója vezeti, őt Bill Gates és Warren Buffett követik.

(Bloomberg)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!