szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megelőző évhez hasonlóan tavaly is háromszorosára tudta növelni bevételeit Mészáros Lőrinc három gyermekének magasépítő cége, a Fejér-B.Á.L. Kft. A felcsúti cég 750 millió forint osztalékot fizetett.

Szárnyal a Mészáros Lőrinc három gyermeke, Ágnes, Beatrix és az ifjabb Lőrinc által 2015 júniusában alapított cége, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.– írja a Napi.hu az igazságügyi tárca elektronikus beszámoló portálján leadott dokumentumokra hivatkozva.

A vállalkozás tevékenységének első évében (ami jó fél év volt) 1,18 milliárd, 2016-ban 3,23 milliárd, 2017-ben pedig már 10,23 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Az éveket 65 millió, majd 319 millió, tavaly pedig 798 millió forint adózott eredménnyel zárták. Osztalékot a 2017-es üzleti év után – a társaság 2018. március 12-ei közgyűlési határozata szerint – 750 millió forintot fizettek ki a tulajdonosoknak, és összesen 18,2 millió forintot adóztak.

A Fejér-B.Á.L honlapja szerint a cég fő tevékenysége lakó és nem lakó épületek építése.

Az építőipari vállalkozás bevételeinek nagy része állami és önkormányzati – részben uniós – finanszírozású közbeszerzéseken elnyert munkákból származik, de a honlapján a referenciái között szerepel például a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kazánházának építése és Mészárosék Vivienvíz ásványvíz-palackozó üzemének bővítése is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!