szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az új vezetés állománygyűlést hívott össze, a Figyelő szerint eldől, milyen lépésekre készül az új vezetés Simicska Lajos nemrég eladott tévéjénél.

A kormánybarát hetilap közli a nemrég kinevezett új vezérigazgató levelét, amelyben Pauwlik László állománygyűlést hirdetett szerda délelőtt 10.30-ra. Ezen nagy bejelentések várhatók, a Figyelő szerint a legnagyobb kérdés, hogy mi lesz Kálmán Olgával és műsorával, az Egyenesennel.

Arról, hogy a HírTv-nél nagy változások lesznek, miután Simicska Lajos eladta Nyerges Zsoltnak, a hvg.hu már írt. Több forrásunk szerint is megszűnnek, vagy teljes mértékben hangvételt váltanak a kormánykritikus műsorok, így a Célpont vagy a Riasztás. Úgy tudjuk, elképzelhetetlennek tartják, hogy ilyen körülmények között Kálmán Olga a csatornánál dolgozzon, ami az Egyenesen című műsor végét jelenti. Hétfőn beszéltünk Kálmán Olgával, aki azt mondta, sajtóhírektől nem retten meg, készül az esti adásra - aztán még készülhetett a kedd estire is, de a holnap várható bejelentések őt is érinthetik. Biztos, hogy Simicska Lajos bizalmas munkatársa, Csintalan Sándor sem fog szerepelni az új felállásban, ezt ő maga is így látja, erről nyilatkozott a Pesti Srácoknak.

Cikkünkben részletesen elemeztük, hogy változások várhatók a HírTV vezetésében is, ott elsősorban az a kérdés, milyen poszton tér vissza a tévéhez Liszkay Gábor (a Magyar Idők kiadója, a Mészáros Lőrinchez került Mediaworks elnök-vezérigazgatója és igazgatósági tagja), akinek "tudta és beleegyezése nélkül várhatóan nem hoznak lényegi döntést" forrásaink szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Márton-Windisch Judit Itthon

Orbán elégtétele eléri a HírTV-t, Liszkay visszatér

Heteken belül lezárul a G-napot követően Orbánnal szemben vitorlázó médiabirodalom "tévelygése". A Hír TV azonban nem jut a Magyar Nemzet vagy a Lánchíd Rádió sorsára, hiszen élő szerződése van a kábelszolgáltatókkal. A televíziós csatorna még ezen a héten Liszkay Gábor vezetése alá kerülhet. Aligha van más, aki ennyi helyismerettel és revánsvággyal tudná elintézni a Hír TV gyors "megtisztítását".

hvg.hu Itthon

Nem ejtenek foglyokat: véget ér a jobboldali média polgárháborúja

A rendszerváltás óta eltelt időben volt több médiaháború, de olyat most láttunk először, hogy egy térfélen belül folytassanak ádáz küzdelmet. Már a felek meghatározása is nehéz: ki volt áruló, és ki volt a csicska? Az viszont biztos, hogy Orbán a győztes, a legnagyobb vesztes pedig a független média. Megpróbáltuk felvázolni, hova jutottak a szereplők 2015 óta, és mi a jövő.

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

Országlása legsúlyosabb válságát éli át Putyin, Navalnij igazi fenyegetést jelent rá

Országlása legsúlyosabb válságát éli át Putyin, Navalnij igazi fenyegetést jelent rá