szerző:
hvg.hu

Magyar szemmel kirívóan magas, Dubajban viszont csak szerény megélhetést tesz lehetővé a Pécsett és Budapesten is toborzást hirdető Emirates légitársaság által felajánlott fizetés. Erre a hvg.hu egyik olvasója hívta fel figyelmünket.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a vállalat sokszínű juttatási csomagért cserébe keres légiutas-kísérőket, a csomag egyik kirívó pontja az akár 700 ezer forintos havi adómentes fizetés.

Olvasónk azt írja, hogy épp azért, mert az Emirátusokban, konkrétan pedig Dubajban kell élni, ez ott nagyon is szerény bér, amiből (ha a szállást nem biztosítanák) a légiutas-kísérők meg sem tudnának élni. A magyar fizetésekhez viszonyítva csábítónak tűnik ez az összeg, viszont a dubaji körülményekhez képest ez egy igencsak szerény bérszínvonal, amit nagyon kemény munkával lehet megkeresni az Emirates-nél. Egy tanár pl. minimum kétszer ennyit keres. 

Olvasónk leírja, hogy két évig kint élt és több magyar légiutas-kísérővel is beszélt, ez alapján állíthatja, hogy egyáltalán nem csábító ez az ajánlat. Ez egyébként véleménye szerint általános tapasztalat az UAE-ben élőknél. Az itthoni viszonyokhoz képest csillagászati összegeknek tűnnek a kinti bérek, de a kinti árakról és szolgáltatásokról alig esik szó. Csak a példa kedvéért: egy nappali + 1 szobás lakás kibérlése kerül 600.000 forintba jó esetben, nem túl jó helyen. Magánóvoda, iskola, szintén ilyen összegeknél  kezdődik/gyerek. Elképesztően magasak a szolgáltatási árak, egy kozmetikai kezelés 40.000 forintnál kezdődik, egy egyszerű orvosi vizsgálat 70.000 forint. Minimum

Olvasónk szerint ebből a pénzből félretenni egy forintot/dirhemet sem fog senki, mert ez az említett fizetés szűkös megélhetésre elégséges kint, a cég által biztosított szállás mellett is.

Olvasónk azt tanácsolja, mielőtt elgondolkodik a kinti életben, előtte nagyon alaposan tájékozódjon az adminisztratív és leginkább az ár/bér arányokról és költségekről, ne ugorjon bele meggondolatlanul a kitelepülésbe.

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Magyarország megnyitja határait a menekültek előtt. Elképesztő..."

"Magyarország megnyitja határait a menekültek előtt. Elképesztő..."

Nocsak, összehajtható tabletet is tervez a Samsung?

Nocsak, összehajtható tabletet is tervez a Samsung?

Hét kölyökkutyát vert agyon baltával egy nő Zala megyében

Hét kölyökkutyát vert agyon baltával egy nő Zala megyében

83 országból 452 "gülenista" kiadását kéri Törökország

83 országból 452 "gülenista" kiadását kéri Törökország

Az oroszok díszdoktorrá avatták Kásler Miklóst

Az oroszok díszdoktorrá avatták Kásler Miklóst

Nem szállnak el az árával? Ennyibe kerülhet majd a legolcsóbb Galaxy S10

Nem szállnak el az árával? Ennyibe kerülhet majd a legolcsóbb Galaxy S10