szerző:
hvg.hu/MTI

Jeff Bezos, az Amazon alapítója hajléktalan családok megsegítésére és iskola-előkészító programokra szánja a pénzt.

Új jótékonysági alapot hoz létre a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos. Az Amazon alapítója csütörtökön a Twitteren bejelentette, hogy kétmilliárd dollárt fordít hajléktalan családok megsegítésére és iskola-előkészítő programokra szegényebb közösségek számára. Az alapnak két ága lesz: a Bezos Day One Fund a családsegítést, a Bezos Day One Academies Fund az oktatási programokat célozza.

A hajléktalan családokat segítő alapítvány olyan, már működő szervezeteket, civilcsoportokat támogat majd, amelyek segítik a hajléktalan családokat abban, hogy lakást találjanak, vagy otthonokat hoznak létre nekik. Az oktatási támogatás keretében felépítenek egy magas szintű, ösztöndíjrendszeren alapuló hálózatot a Montessori-módszerrel dolgozó iskola-előkészítők mintájára.

Bezos vagyonát a Forbes magazin több mint 160 milliárd dollárra becsüli, 2017 novembere óta a világ leggazdagabb emberének számít.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!