szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy a verseny a legjobbakért a munkaadók részéről, ezért szokatlan ötleteket is bevetnek, hogy felhívják magukra az álláskeresők figyelmét. A vadonatúj technológiák előnyeit kihasználva mutatják be a modern munkahelyeket, hogy a jelentkezők őket válasszák az október 3-4-i HVG Állásbörzén a budapesti Papp László Sportarénában.

Extra ötletekkel és újdonságokkal happolnák el a legtehetségesebb jelentkezőket a vállalatok, amelyek látványos és érdekes programokkal igyekeznek kitűnni, hogy megszerezzék a szükséges dolgozókat. Koktélkészítő géppel, 3D holografikus autómotorral, harcászati szimulációs játékkal, instant robotkezelő kurzussal, parfümőr-teszttel, sőt, ajándék sminkeléssel szeretnének különleges élményt nyújtani a jelölteknek a kiállító cégek. A különleges munkaerő-csábító ötletekről itt olvashat bővebben. Az álláskeresők pedig felkészülten vágnak neki a börzének, tervszerűen vadásszák le a kiszemelt cégeket.

Egy korábbi felmérésben a HVG Állásbörzén kiállító cégeket kérdezték meg arról, mi a legnagyobb kihívás a toborzási folyamataikban. A visszajelzések alapján kiderült, hogy bizonyos területeken túl kevés a valóban alkalmas jelentkező. Ez főként a szolgáltató központokra (SSC) és az építőiparra jellemző; ezekre az álláshelyekre kifejezetten nehéz megfelelő munkavállalókat találni. A további problémák között az is szerepelt, hogy a konkurens cégek viszik el előlük a jelentkezőket. Az is figyelemreméltó, hogy 100 álláskeresőből közel 5-nek fogalma sincs arról, mennyit kaphat reálisan a kiválasztott munkahelyen.

A jelentkezőknek fontos azzal is tisztában lenniük, hogy elég képzettek-e az adott állás betöltéséhez. A legtöbb álláshirdetésben szakirányú végzettséget kérnek, miközben úgy tűnhet, hogy a feladatot anélkül is el lehet látni. A korlátozás oka egyrészt jogszabályi előírás, mert bizonyos munkakörök betöltéséhez előírt feltétel a képesítés, másrészt a kockázatkerülés. Hiába van ugyanis a jelöltnek jelentős szakmai tapasztalata, szakirányú végzettség hiányában könnyebben hibázhat, ha például egy olyan problémát kell kezelnie, amellyel még sosem találkozott, de a kötelező – el nem sajátított – tananyag tartalmazta annak megoldását.

De a cégek attól is tarthatnak, hogy hiába tapasztalt a pályázó, szakképesítés hiányában nincs meg benne a kellő fejlődési potenciál, így csak a napi rutinfeladatok ellátásra képes. A munkáltatók emiatt hajlandóak inkább lemondani egy tapasztalt, jó szakmai kapcsolatokkal rendelkező, de képzetlen jelentkezőről egy kevésbé rutinos, ám szakirányú végzettséggel rendelkező jelölt javára.

A jelentkezők ugyanakkor egyre felkészültebbek és tudatosabbak. Azt a HVG Állásbörze látogatói kérdőíveinek elemzése mutatta meg, hogy nagyon sokan egy-egy konkrét cég miatt jönnek ki a börzére (29,8%). A legnagyobb százalékban azonban továbbra is végzett szakemberként szeretnének állást találni (45,38%). Jelentős azoknak az aránya is, akik nem munkát keresnek, hanem tájékozódni szeretnének a munkaerőpiacról és a saját lehetőségeikről.

A HVG Állásbörze tavaszi felmérése azt mutatja, hogy főleg a kiállítók felkészültsége, mennyisége és változatossága tetszik a látogatóknak (41,57%). A második legfontosabbnak a szakmai előadásokat, a tanácsadásokat és az aktivitásokat tartották, (15,23%), ezután pedig a szervezettséget és az átláthatóságot díjazták a Börze válaszadói (12,73%).

Mit várnak el és mit szeretnének a jelentkezők?

A Frissdiplomas.hu gyűjtése foglalta össze azt, hogy mire van szüksége a jelentkezőnek ahhoz, hogy a bértárgyaláson megfelelően képviselje a saját érdekeit.

  • Információk gyűjtése az adott pozíció fizetéseiről
  • A fizetési igényt egy összeg helyett bérsávban érdemes megadni, ez jó tárgyalási alap lehet
  • Figyelembe kell venni az összeg meghatározásánál, hogy kínálnak-e béren kívüli juttatásokat
  • A tárgyaláson érdemes pontosítani, hogy milyen teljesítménnyel vagy mennyi idő elteltével kerül sor a kialkudott bér újratárgyalására

De miért akarnak a jelentkezők egy adott vállalathoz menni? A Jobline.hu szerint a fenti kérdésre sokan sablonos válaszokat szoktak adni. Például „szeretek tehetséges emberek között dolgozni”, vagy „szeretnék osztozni a cég sikereiben”. Ez azonban nem növeli a jelölt esélyeit. A cég HR-ese ebből arra következtethet, hogy az álláskereső nem készült fel alaposan abból a vállalatból, amelyiknél dolgozni szeretne. Ezért az általános válaszok helyett érdemes időt szánni arra, hogy kiderüljön, miben különleges a cég.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos a polgármester, bezár a balassagyarmati városháza

Koronavírusos a polgármester, bezár a balassagyarmati városháza

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Nem árulja el a rendőrség Szijjártó helikopterezésének költségeit

Nem árulja el a rendőrség Szijjártó helikopterezésének költségeit