szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több helyen már aláírásgyűjtésbe is kezdtek a helyiek a takarékszövetkezeti fiókok bezárása miatt. Tavaly már sok kirendeltség bezárt, most karácsony előtt újabb településeket értesítettek a megszűnésről.

„Újabb pofont kapott a vidék....és most éppen a Vidék Bankjától!! Nem fog most már útba esni jövet menet a Takarékszövetkezet” – írta a Facebookon Lőkösháza polgármestere. A bejegyzést azzal folytatja Szűcsné Gergely Györgyi, hogy nemrég éppen egy agrárkonferencián esett szó arról, hogy a takarékszövetkezetek a lakossági ügyfelek és az agrárszektor tradicionális finanszírozói, ezen belül a kisebb termelők esetében pedig piacvezető pénzintézetnek tekinthető a takarékszövetkezeti hálózat.

 

A polgármestert a Békés Takarékszövetkezet értesítette a a településen található fiókja bezárásáról. Csak Békés megyében 67 fiókot fognak még bezárni a jövő év elején. Az is felvetődött, hogy aláírásgyűjtést kezdenek, hogy tiltakozzanak a bezárások ellen. Hasonlóan reagált a Csongrád megyei Pusztaszer polgármestere is, Máté Gábor. Itt is azt tervezik, hogy tiltakozni fognak a fiókjuk megszüntetése ellen.

A Tolna megyei Madocsán is felháborodtak a helyi takarékszövetkezet bezárása miatt, Gerencsérné Tolnai Klára még levelet is írt a HungáriaTakarék vezetőjének, amelyben azzal érvel a fiók működése mellett, hogy sok ügyféle van a fióknak, és azt lényegében a helyiek hozták létre közel hetven évvel ezelőtt a saját pénzükből.

A pénzintézeti vezetők a fiók pótlására bankkártyákat, mobilbankok működtetését ígérik.

Három hete írtunk arról, hogy 2020-ig egyetlen univerzális nagybankká olvasztják össze a ma működő 12 takarékszövetkezetet és a Takarék Csoport további 3 részvénytársasági bankját. A ma tőzsdén forgó Takarék Jelzálogbank külön intézményként megtartja jelzálogbanki funkcióját. A csoport hatalmas, évi 25-30 milliárdos költségcsökkentést tűzött ki célul, így a ma elfogadott stratégiai terv értelmében 2023-ra egy fenntarthatóan 30 milliárdos nyereséggel működő, 10 százalékos piaci részesedést elérő bank jöhet létre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Majdnem elgázolt két embert egy autós az Alkotás úton – videó

Majdnem elgázolt két embert egy autós az Alkotás úton – videó

Egy magyar férfi azt terjesztette, a koronavírus kamu, majd nem sokkal később belehalt

Egy magyar férfi azt terjesztette, a koronavírus kamu, majd nem sokkal később belehalt