szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Második falmegerősítési tenderét is kiírta a Várkapitányság, a budai Vár falait kell megerősíteni, megjavítani.

Újabb 8 milliárdos falmegerősítési tendert írt ki a Várkapitányság a budai Vár falainak megerősítésére, az augusztusi első - eredménytelenül zárult - 8 milliárdos tender után, írja a Napi.hu.

Összesen 36 280 négyzetmétert kell megjavítani, 22 512 négyzetméternyi falat szemcseszórással megtisztítani, az alapozáshoz 35 730 köbméternyi anyag kell (aláfalazás, alábetonozás), bontani pedig 4500 köbmétert.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben műemléki védettségű, valamint világörökségi helyszínen lévő várfalon ellátott felújítási és/vagy helyreállítási munkálatokból legalább nettó 250 millió forint árbevétele származott.

Idén januárban alakult meg a budai Vár megújítását koordináló Várkapitányság Nonprofit Kft., és ahogy cikkünk is bemutatta, 30 milliárdos bankbetéttel, 40 milliárdos ingatlanvagyonnal egy combos kft. jött össze a korábban botrányokkal övezett Várgondnokság és a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft. összevonásával.

Cikkünk első változatában a Napi.hu alapján valótlanul állítottuk, hogy 16 milliárd forintba kerülne a várfalak megerősítése, hiszen mindössze az első, eredménytelen tendert írták ki újra. Tévedésünkért elnézésüket kérjük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sportdízel: Magyarországon a 341 lóerős új Audi SQ5 TDI

Sportdízel: Magyarországon a 341 lóerős új Audi SQ5 TDI

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma, 89-en hunytak el

Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma, 89-en hunytak el