szerző:
hvg.hu

Az új céget a két eddigi koordináló vállalat összeolvasztásával alapította meg a Miniszterelnökség.

Az év utolsó napján megalakult a Várkapitányság Nonprofit Kft., amely a Várban zajló kormányzati beruházásokat felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre – szúrta ki a Napi.hu. A lap szerint a Várkapitányság igazgatóságának tagja 2023 végéig Fodor Gergely, akit még nyáron kért fel a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálására Gulyás Gergely.

Az igazgatóság tagja még Koltay András (Koltay Gábor filmrendező fia) és Sepsey Balázs (Sepsey Tamás volt MDF-es képviselő, az ÁSZ egykori főigazgató helyettesének fia) is.

A Várkapitányság az Ybl Miklós tér 6. alatt üzemel, ott, ahol korábban a Várgondnokság és a Budavári Kft. Korábban mindkét céget Gyutai Csaba fideszes politikus vezette, de nem tudni, kapott-e szerepet az új cég vezetésében.

A Budavári Kft. tevékenysége az Állami Számvevőszék szerint átláthatatlan volt, a hivatal az állami tulajdonban lévő társaság 2013-2016-os tevékenységével kapcsolatban megállapította, hogy „a közvagyonnal való felelős gazdálkodás nem volt biztosított, a cég a közzétételi kötelezettségének nem tett eleget”.

A Várkapitányság a Napi.hu szerint jelentős összegből gazdálkodhat: a budai Vár és a Várnegyed megújítására 2019-ben is 10,63 milliárd forintot szánt a kabinet.

Ahogy többször is írtunk róla, a Miniszterelnökség a Várba költözött, sőt az is kiderült, hogy Orbán Viktorra és kollégáira nem akármilyen étterem fog főzni: a Gundel fillérekért eteti majd a dolgozókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gergely Zsófia Itthon

Luxusétterem fog főzni Orbán Viktorra a Várban

A Gundel kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse – tudta meg a hvg.hu. Az exkluzív étterem megerősítette információnkat, de további részletet nem árulnak el, így azt sem, mibe kerül mindez. A zsíros falatnak számító megbízást tenderen nyerték el.

Egy Alfának még akkor is jó a dizájnja, ha nem ők tervezik

Egy Alfának még akkor is jó a dizájnja, ha nem ők tervezik

Ilyen időjárás-jelentést látott már? A magyar tévékben is igazán bevezethetnék

Ilyen időjárás-jelentést látott már? A magyar tévékben is igazán bevezethetnék

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

17 millió forintot kapott egy csaló egy 89 éves nőtől

17 millió forintot kapott egy csaló egy 89 éves nőtől

Emlékeznek még a Ford Pumára? Visszatér, persze SUV-ként

Emlékeznek még a Ford Pumára? Visszatér, persze SUV-ként