szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új céget a két eddigi koordináló vállalat összeolvasztásával alapította meg a Miniszterelnökség.

Az év utolsó napján megalakult a Várkapitányság Nonprofit Kft., amely a Várban zajló kormányzati beruházásokat felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre – szúrta ki a Napi.hu. A lap szerint a Várkapitányság igazgatóságának tagja 2023 végéig Fodor Gergely, akit még nyáron kért fel a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálására Gulyás Gergely.

Az igazgatóság tagja még Koltay András (Koltay Gábor filmrendező fia) és Sepsey Balázs (Sepsey Tamás volt MDF-es képviselő, az ÁSZ egykori főigazgató helyettesének fia) is.

A Várkapitányság az Ybl Miklós tér 6. alatt üzemel, ott, ahol korábban a Várgondnokság és a Budavári Kft. Korábban mindkét céget Gyutai Csaba fideszes politikus vezette, de nem tudni, kapott-e szerepet az új cég vezetésében.

A Budavári Kft. tevékenysége az Állami Számvevőszék szerint átláthatatlan volt, a hivatal az állami tulajdonban lévő társaság 2013-2016-os tevékenységével kapcsolatban megállapította, hogy „a közvagyonnal való felelős gazdálkodás nem volt biztosított, a cég a közzétételi kötelezettségének nem tett eleget”.

A Várkapitányság a Napi.hu szerint jelentős összegből gazdálkodhat: a budai Vár és a Várnegyed megújítására 2019-ben is 10,63 milliárd forintot szánt a kabinet.

Ahogy többször is írtunk róla, a Miniszterelnökség a Várba költözött, sőt az is kiderült, hogy Orbán Viktorra és kollégáira nem akármilyen étterem fog főzni: a Gundel fillérekért eteti majd a dolgozókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Luxusétterem fog főzni Orbán Viktorra a Várban

A Gundel kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse – tudta meg a hvg.hu. Az exkluzív étterem megerősítette információnkat, de további részletet nem árulnak el, így azt sem, mibe kerül mindez. A zsíros falatnak számító megbízást tenderen nyerték el.

Felülbírálta az ügyészség a rendőrséget, folytatni kell a nyomozást a Mátrai Erőmű ügyében

Felülbírálta az ügyészség a rendőrséget, folytatni kell a nyomozást a Mátrai Erőmű ügyében

Áramszünet miatt vannak többórás késések a dunaújvárosi vasútvonalon

Áramszünet miatt vannak többórás késések a dunaújvárosi vasútvonalon

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról