szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel a miniszterelnök ezt megtette, a bankok összeolvasztását nem kell bejelenteni a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH). Amely így vizsgálni sem tudja a fúziót.

A szerda esti Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával, amely szerint a kormány

nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt., valamint a Takarék Csoportot irányító MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. összeolvadását.

A rendelet alapján a kormány a magyar pénzügyi szektor versenyképességének növelése érdekében, közérdekből minősíti nemzetstratégiai jelentőségűnek a tranzakciót.

A miniszterelnök lépésével a bankok összeolvadását nem kell bejelenteni a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), amely így – mivel hatáskörrel sem rendelkezik az ügyben – meg sem vizsgálhatja a fúziót.

A három pénzintézet tulajdonosai idén október végén, korábbi szándéknyilatkozatukat megerősítve, egy befektetési és szindikátusi szerződést írtak alá, és döntöttek arról is, hogy banki részesedésüket a közös holdingtársaságba apportálják. A lépéssel, mint korábban megírtuk,

Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jön létre, amelynek konszolidált értéke meghaladja a 740 milliárd forintot.

A 444.hu emlékeztet, Mészáros Lőrincnek 48 százaléknyi tulajdonrésze van az MKB-ban. Egyharmadát pedig egy szolnoki magánszemély tulajdonában lévő magántőkealap vette meg tavaly Mészáros üzlettársától, Szíjj Lászlótól. A Takarék Bankot az a Vida József irányítja, aki egyben a TV2 tulajdonosa is, míg a Budapest Bank kizárólagos állami tulajdonosa a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.

Társaság igazgatósági elnökének feladatait a nagy konkurenstől, az OTP-től nemrég átigazolt Barna Zsolt, vezérigazgatói feladatait pedig Vida József, a Takarék első embere látja el, a szakemberek közösen irányítják majd a stratégiai tervezés munkáit – közölték korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Májusban jön az új sikeralkalmazás, a Clubhouse androidos verziója

Májusban jön az új sikeralkalmazás, a Clubhouse androidos verziója

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő