szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez lesz az üdvözlő-kapu, amin be lehet majd lépni a rendezvényre. Nem nehéz kitalálni, ki lesz az alkotó, de úgy tűnik kell még több agancs.

10 tonna hullajtott szarvasagancsból készít 16x20 méteres gigantikus bőgő gímszarvasfejet Szőke Gábor Miklós, a kormány kedvenc monumentálisszobor-készítője a vadászati világkiállításra.

Az agancsok első szállítmánya kedden érkezett meg a szobrászművész műhelyébe - adott hírt róla a világkiállítás Facebook-oldala délután.

Az egyedi kialakítású műalkotáson üdvözlő-kapuként is szolgál, és

a magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét

szimbolizálja majd. A bejegyzésben azt is jelezték, hogy még várják a vadászok agancsfelajánlásait, vagyis lehet, hogy még nem gyűlt össze elegendő.

Az nem derül ki a posztból, hogy a szobrász mennyi pénzért vállalja az alkotás elkészítését, de a korábbi példák alapján nem lesz olcsó.

A jegybank nem tud betelni a megalomán aranyozott szobrokkal

Két újabbat rendeltek, ezúttal a Postapalotába, az egyik röpködő aranyrudakat ábrázol.

Azt viszont meg tudjuk becsülni - legalábbis nagyságrendileg -, hogy mekkora értéke lehet az alapanyagoknak. Egy kilogramm szarvasagancs ára az elmúlt években 4 és 8 ezer forint körül alakult, vagyis a 10 tonnányi alapanyag értéke 40-80 millió forint közé tehető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlan

Késve épül a vadászati kiállítás helyszíne, pedig egyre fogy az idő

A Semjén-féle vadászati kiállítás és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is az 55 milliárdból felújított Hungexpóban kap helyet idén szeptemberben, ahol azonban félkész épületek és eltelt határidejű ígéretek fogadták az Átlátszó oknyomozó portál helyszínre látogató munkatársát.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Semjén Zsolt mondott pár indokot a tízmilliárdos vadászati kiállításra

A vadászati világkiállítás nem drága, mert lesz más kiállítás is a helyszínén, ráadásul az 1971-es kiállítás Semjén Zsoltnak nagy élmény volt. Az egyházak támogatása ötszörösére nőtt. A KDNP elnöke szerint a magánéletében mindenki azt csinál, amit akar, de ebből nem formálhat politikát.

Egy amerikai férfi azzal fenyegetett, hogy felrobbantja az internetet – az FBI közbelépett

Egy amerikai férfi azzal fenyegetett, hogy felrobbantja az internetet – az FBI közbelépett

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

Kómában van az örkényi férfi, aki a vasúti sínekre hajtott Dabason

Kómában van az örkényi férfi, aki a vasúti sínekre hajtott Dabason