szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Mfor.hu-nak a cég tulajdonosa beszélt arról, hogy korábban csak üzemorvosi szolgáltatással rendelkeztek, de a hirtelen jött tesztigény hatására kiterjesztették a tevékenységüket.

Két-három hónap alatt százmilliós nyereséget termelt 2020-ban egy eredetileg üzemorvoslással foglalkozó újlengyeli cég – írta az Mfor.hu.

A lap szerint akkor pörgött fel igazán a vállalkozás, amikor a hatósági ár miatt sok szereplő feladta és a mentők nem bírták a terhelést. A vállalkozás az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat (OFESZ) Kft., de a céghez két weboldal, a surgoscovidteszt.hu és a hivataloscovidteszt.hu is kapcsolódik.

A társaság tulajdonosa, Szabó Gábor azt mesélte az Mfor-nak, hogy alapvetően egy üzemorvosi szolgáltatásra szakosodtak, de tavaly kiegészítették a tevékenységüket. “Az üzemorvosi szolgáltatásunknak több mint ezer céges ügyfele van. Tavaly rengetegen kerestek, hogy koronavírus teszteléssel hova, kihez forduljanak. Sokan nem voltak elégedettek az akkor elérhető tesztelő helyekkel, ezért októberben úgy döntöttem, hogy mi is belevágunk a tesztelésbe” – mondta a cégtulajdonos.

A gazdasági lap szerint mára elkészült a vállalkozás 2020-as beszámolója, amiből kiderült, hogy a 2019-es 75,6 millió forintos árbevételt 376,8 millió forintra, a profitot pedig 18,8 millió forintról 120,5 millió forintra sikerült növelni.

Szabó Gábor szerint a 300 millió forintos plusz forgalomból 290-295 millió forint biztosan a koronavírus miatt jött össze.

"Iszonyú sok megkeresésünk lett, amit nem győztem emberrel. Házhoz is kiszálltunk tesztelni, amihez mintavevő kolléga kellett. Az álláshirdetésemre legalább 3000 ápoló jelentkezett, közülük mintegy száz ápolónak tudtunk munkát adni különböző időtávokra" – mondta az üzletember a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!