szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újabb cégmozgások révén könnyebben maradhatnak háttérben a tulajdonosok és irányítók.

Érdekes dolgok történnek a két éve elhunyt producer, hazai filmügyi biztos és kaszinókirály Andy Vajna után maradt céghálóval.

A friss fejleményekről a 24.hu számolt be, ami szerint a Cinergi Pictures Etertainment Inc. nevű cég, amibe egy 130,5 millió dolláros részvénycsere keretében, gyakorlatilag a teljes hazai vagyonát áttolta Andy Vajna, és aminek tulajdonos cége Vajna Tímea öröksége, tavaly év végén beolvadt a Cinergi Entertainment LLC-be.

Utóbbi egy, az amerikai Delaware államban alapított offshore kft., aminek esetében sem éves jelentést nem kell leadni, sem a tényleges tulajdonosok vagy a céget irányítók nevét és elérhetőségét nem kell megadni, csak egy kapcsolattartót.

A lap szerint ezzel könnyen el lehet fedni a cég mögött álló tényleges tulajdonosok és irányítók kilétét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!