szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Továbbra is nagy ütemben zuhan a kormányközeli kézbe került lapok olvasottsága.

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) legújabb adatai alapján tovább csökkent a kormánypárti médiaholding megyei lapjainak és bulvárlapjainak értékesített példányszáma - írja a Media1.

A MATESZ által közzétett adatok alapján nem sikerült megállítani a megyei lapok zuhanását: az elmúlt negyedévben a legtöbben, csaknem 3,5 százaléknyian a Komárom-Esztergom megyei 24 óra című laptól pártoltak el, így ezért a termékért mindössze 5 543 olvasó fizetett. Az összes megyei lap 3 hónap alatt csaknem hatezer olvasót veszített el. Naponta így is közel 264 ezer újságot értékesítenek országszerte a megyei lapokból.

Nem áll jól a KESMA bulvárban sem, a hetente megjelenő Hot magazin 8,6 százalékot zuhant, 42 983 darabot értékesítettek belőle, a Bors pedig 2,8 százalékkal adott el kevesebbet, mint egy évvel korábban, 32 168 darabot értékesítettek belőle naponta.

A Blikk számai 2,6 százalékot romlottak, ez 56 405 eladott példányszámot jelent.

De nemcsak a kormánypárti médiaholding számai romlottak, sőt: a legnagyobb zuhanást a 168 Óra hetilap szenvedte el, 15 százalékkal kevesebbet adtak el az év első három hónapjában, pedig épp februárban újult meg a kiadvány. 

A nyilvános adatok alapján továbbra is a a HVG a legolvasottabb közéleti hetilap 26 704 értékesített példánnyal.

A Népszava példányszáma is csökkent, a meglévő olvasói 3,3 százalékát vesztette el (16 532 értékesített példány) a “riválisnak” mondható Magyar Nemzet példányszámai továbbra sem nyilvánosak.

Bár kevés helyen, de történt növekedés: a Forbes például 11 százalékkal több vásárlót szerzett tavaly december óta, (16 212) de növekedést produkált a Centrál Médiacsoporthoz tartozó Nők Lapja is (164 699).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!