Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
A drágulás mértéke több mindentől függ.
Jelentősen drágulni fognak a sütőipari termékek – nyilatkozta Septe József a Magyar Pékszövetség elnöke az Infostartnak. Az energiaválság erre az iparágra is negatív hatással van; ezért könnyen lehet, hogy nemsokára ezer forint lesz egy kiló kenyér.
Már most is vannak olyan termékek – például a rozsos-, magvas-, kézműves kenyerek –, amelyek ára meghaladja az ezer forintot.
A drágulás mértéke függ az alapanyagáraktól, a munkabérektől, illetve az energiaszolgáltatótól is. Azok a pékségek ugyanis, akik hamarabb, hosszabb időre kötötték le az energiát, olcsóbban kijönnek, mint azok, akik csak most tették meg ezeket a lépéseket.
Ellátási problémával nem kell számolni a hazai gabona esetében, viszont több sütőipari cég veszélybe kerülhet.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
A Blinken OSA Archívum most közzétett dokumentumai mindennél beszédesebbek.