szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötvenhat éves korában, hosszú betegség után elhunyt Lehoczki István karikaturista.

Elhunyt Lehoczki István grafikus és karikaturista - írja keddi számában a Népszabadság. A rajzolónak a napilapban volt állandó rovata.

Lehoczki István a budapesti Kirakatrendező Iskolában szerzett képesítést, 1975-től a Ludas Matyi, 1991-től megszűnéséig az Új Ludas munkatársa volt, rajzolt a Kurír-Elefántba és a Pesti Viccbe. Számos rajzát, metszetét közölte az Élet és Irodalom.

Karikatúráit folyamataosan közölte a Hócipő, a Zsaru Magazin és számos rejtvényújság. Igen sok gyermekrajzfilmet, egyedi grafikát és könyvillusztrációt is készített.

Számos nemzetközi kiállításon vett részt éveken keresztül (Tokió, Montreal, Knokke-Heist, Marostica, Prága, Ankara stb.) Vendégszerepelt többek között Kölnben, Bonnban, Dortmundban.

1996-ban Pulitzer-emlékdíjat, 1997-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjét kapta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghosszabbíthatják a meggyilkolt Szilágyi István fiának letartóztatását

Meghosszabbíthatják a meggyilkolt Szilágyi István fiának letartóztatását

Magyarországon az 500 lóerős új elektromos Audi

Magyarországon az 500 lóerős új elektromos Audi

Marabu Féknyúz: Álhír, hír, hír, hír

Marabu Féknyúz: Álhír, hír, hír, hír