szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kortárs művészetek fesztiválját rendezik meg május 23. és június 1. között Székesfehérváron.

A fesztivál a már hagyományos programok mellett több újdonsággal várja a látogatókat. Ilyen új program lesz az Első látásra című rendezvény, amellyel lehetőséget teremtenek a még fel nem fedezett művésztehetségek, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció tanszék hallgatóinak a bemutatkozásra. Ugyancsak újdonság az első székesfehérvári középiskolás tablókiállítás, amely a helyi "tablóművészek" happeningje lesz.

Új magyar művésztelepek, új magyar művészkolóniák címmel indít sorozatot a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény. Elsőként a mezőszemerei Nyílt tér alkotótelep munkájával és az ott készült alkotásokkal ismerkedhetnek meg a fesztivál résztvevői.

Eddig nem nagyon ismert oldaláról mutatkozik be Újházi Péter Munkácsy-díjas festőművész, aki Vasaim címmel a Kecskeméti Alkotótelepen készült vasplasztikáit mutatja be. Kiállítást rendeznek Kis Róka Csaba, Szántói Zoltán, Vén Zoltán képeiből, Móser Zoltán fotóiból, de lakástextil- és falikép-bemutatót is láthat a közönség. Ismét megrendezik a művész zászlók hagyományos belvárosi bemutatóját, valamint a fűnyíró akciót, amelynek eredményeként úgynevezett "land art" művek készülnek.

A képzőművészeti programokat filmvetítések, koncertek, irodalmi programok egészítik ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!