szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elhunyt Szekrényi Ágnes, a Nemzeti Kottatár vezetője. A szakembert életének 64. évében, méltósággal viselt rövid szenvedés után csütörtökön érte a halál - közölte a Nemzeti Filharmonikusok igazgatósága.

Szekrényi Ágnes 1973-tól betegsége elhatalmasodásáig gondozta odaadással és szakértelemmel az Országos, később Nemzeti Filharmónia kottatárát. 2002-től mint a Nemzeti Kottatár vezetője végezte munkáját.  Végső búcsúztatására - végakarata szerint - szűk családi körben kerül sor.

Szekrényi Ágnes 1947. március 7-én született Budapesten muzsikus családban. Zongora tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában végezte, ezt követően édesanyja magán zeneiskolájában tanított zongorát. 

A Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar elődjéhez, a Magyar Állami Hangversenyzenekarhoz 1973 májusában került, ahol a kottatárban dolgozott Dálnok Lajos irányítása alatt. Munkájával nemcsak a Nemzeti Filharmonikusok, hanem a többi magyarországi szimfonikus zenekar munkáját is segítette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!