szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár rengeteg pénzt keresett vele, sok sötét pillanatot szerzett a Doktor House-t alakító Hugh Laurie-nak a nyolc éven át tartó sorozat forgatása.

Hugh Laurie, aki epizódonként 250 ezer fontot keresett Doktor House megformálásával, utólag bevallotta: a szerep egy idő után rémálommá vált számára. A film a 2012-es Guinness Rekordok Könyve szerint 81,8 milliós csúcsnézettséggel a legkedveltebb sorozat volt.

©

Laurie ezzel a sorozattal a legjobban fizetett tévés színésszé nőtte ki magát, és két Golden Globe-díjat is bezsebelt, közben mégis szenvedett.

A színész a Radio Timesnak most elárulta, a szerep számára valójában egy "díszes kalitkává" vált, és néha arról fantáziált, hogy baleset éri, és kivehet pár nap szabadságot, amire a szigorú forgatási rend miatt egyébként nemigen volt lehetőség.

A sorozat forgatásának idején sötétített üvegű autóval járt, és a boltba sem ment le szívesen, mert nem bírta elviselni, hogy az emberek még azt is lefotózták, mi van a bevásárlókosarában.

Visszatekintve ez már nevetségesnek tűnik, de akkor, amikor napokon, hónapokon, sőt éveken keresztül kell ugyanazt csinálnod, az egy idő után rémálommá válik – magyarázta a színész.

Voltak sivár és sötét napjaim, amikor úgy éreztem, nincs menekvés – tette hozzá Laurie, aki úgy érzi, nem tudna még egy ilyen fárasztó szerepet vállalni.

A brit színész a forgatás közel nyolc éve alatt Los Angelesben élt, családjától távol, akik Nagy-Britanniában maradtak. Visszatérni hozzájuk felüdülés volt. "Végre sétáltathattam a kuytát, olvashattam, és hallgathattam zenét. Ezt a mai napig nagyra értékelem."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán továbbra sem érdekelt a menekültügy tartós rendezésében

Orbán továbbra sem érdekelt a menekültügy tartós rendezésében

Bárki kiveheti a Kaliforniába jöttem híres családi házát

Bárki kiveheti a Kaliforniába jöttem híres családi házát

4,5 millió forintért készített oktatóvideót a magyar választási rendszerről az Országgyűlés

4,5 millió forintért készített oktatóvideót a magyar választási rendszerről az Országgyűlés