szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megfilmesítik Hannelore Kohl életét. Egyelőre nem tudni, ki játssza a volt német kancellár feleségét.

 A Die Frau im Schatten (A nő az árnyékban) című kétrészes televíziós filmben Raymond Ley író és rendező mutatja be Helmut Kohl feleségének életét - közölte csütörtökön a Norddeutsche Rundfunk (NDR) televíziós csatorna Hamburgban.

A Dona Kujacinski és Peter Kohl által írt biográfia, valamint saját kutatásai alapján Ley számos interjút készített Hannelore Kohl fiaival, Peter és Walter Kohllal, illetve több kortárssal.

A forgatókönyvet még írják, egyelőre a színészek kilétéről sincs információ. A kétrészes film első epizódját várhatóan 2015-ben mutatják be.

Hannelore Kohl 1933-ban Berlinben született, 1960-ben ment hozzá Helmut Kohlhoz. A kereszténydemokrata politikust a német újraegyesítés atyjaként tisztelték, 1982 és 1998 között volt kancellár. Az első nyolc évben a nyugatnémet kormányt, majd 1990-től nyolc évig az új Németország kormányát vezette. Hannelore Kohl 41 éven át volt Helmut Kohl felesége. Gyógyíthatatlan fényallergiában szenvedett, ezért öngyilkosságot követett el 2001. július 5-én.

"Hannelore Kohl még látta a háborút, képesítést szerzett, de mindig férje árnyékában maradt, akinek két gyermeket szült és mindenben támogatta karrierjét. Élete példaként állt nők egész generációja előtt. Ugyanakkor tükröződik benne az évszázad német történelme a második világháborútól a háborút követő éveken, a gazdasági csodán át az újraegyesülésig" – mondta Christian Granderath, az NDR részlegvezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Videóban mutatja meg egy orvos, mit látnak a haldokló koronavírusos betegek utolsó perceikben

Videóban mutatja meg egy orvos, mit látnak a haldokló koronavírusos betegek utolsó perceikben

Nem a tájban gyönyörködött a rendőrségi drón a Kőröshegyi völgyhíd felett

Nem a tájban gyönyörködött a rendőrségi drón a Kőröshegyi völgyhíd felett