szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bán Teodóra vezetheti 2014 nyaráig a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft.-t, erről döntött Tarlós István főpolgármester előterjesztésére a Fővárosi Közgyűlés kedden.

A cég szervezi az őszi Café Budapest és a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeit. Bán Teodóra kinevezésére azért volt szükség, mert az eddigi ügyvezető, Vitézy Zsófia elnyerte a brüsszeli kulturális intézet vezetői posztját.

Az új ügyvezető kinevezése azért szól jövő nyárig, mert egy augusztus 15-i kormányhatározat szerint 2014. június 1-jéig kell megalakítani az állam 51 százalékos és a főváros 49 százalékos tulajdonrészével az eseményeket szervező új társaságot.

Bán Teodóra korábban elmondta, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál az ország egyik legjobb, leghatásosabb brandjévé vált, amelynek megőrzését a kormányzat fontosnak tartja. Közlése szerint mivel a főváros és az illetékes minisztériumok közötti támogatási szerződés az idén lejárt, a hosszú távú működtetés érdekében új céget hoznak létre.

A turisztikai és városmarketinggel foglalkozó részt le kell választani a fesztiválszervezéssel foglalkozó központról és az új céget meg kell alapítani, ehhez pedig a jogi formaságok miatt időre van szükség, ezért az új kulturális társaság megalakításának határideje 2014. június 1. - tette hozzá. Emellett 2014. július 31-ig kell megalakítani azt a Fesztivál Tanácsot, amely a programok szervezésében közreműködik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!