szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök felesége két Orbán-portrét vásárolt, beírt a Godot Galéria vendégkönyvébe, és elégedettségének adott hangot Nagy Kriszta legújabb munkáival kapcsolatban. Tereskova 57-szer festette le Orbán Viktort.

Nyomot hagyott a Godot Galéria vendégkönyvében Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége, sőt, az Origo szerint két Orbán-portét meg is vásárolt.

Mint arról beszámoltunk, Nagy Kriszta Tereskova 57-szer festette le Orbán Viktort pop-art stílusban. A portrékat darabonként 57 ezer forintért árulta, és jó sokat el is adott belőlük.

A Portréfestést vállalok című kiállításnak helyet adó galéria Facebook-oldalán közzétett fotó szerint a kiállítást Orbán Viktor felesége is megtekintette, és jó benyomásokkal távozott - legalábbis ha valós az aláírásával ellátott bejegyzés.

©

"Kedves Kriszta! A neten olvastam a kiállításról. Tetszett a nyilatkozata is. Mivel korábban is jártam kiállításán, ismerem az alkotásait, most is azt vártam, hogy 'mint festő láttat és kérdéseket tesz fel a szemnek'. Most sem csalódtam! Köszönettel: Lévai Anikó, 2014. május 20." – olvasható a miniszterelnökné bejegyzésében.

"Azt festem, amit látok, arról, amit érzek. Őt látom mindenütt. Ő most a megélhetésem záloga. Azért dolgozom, hogy pénzt keressek. Mint mindenki más" – mondta az alkotó az Indexnek. A hvg.hu-nak pedig úgy fogalmazott, alkotását nem politikai állásfoglalásnak szánja, mert szerinte az ma Magyarországon egzisztenciálisan és morálisan is veszélyes. Mindössze szeretné bemutatni, mi a helyzet most Orbán Viktorral, Magyarországgal és az ágyneműmintákkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!