szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2013-as videón Nemes Jeles László és Sipos Gábor producer egy jeruzsálemi filmszakmai fórumon beszél az akkor még S. K. címen futó filmtervről.

Bár a Saul fia útját általában Cannes-tól az Oscarig szoktuk emlegetni, ezt a nagyjából 9 hónapos időszakot jóval megelőzte a film előkészítésének időszaka. Ebből az időből került most elő egy videó, amelyen Nemes Jeles László és Sipos Gábor beszél a készülő filmtervükről.

A videó a Jerusalem International Film Lab nevű szakmai fórumon készült 2013 júliusában, és akkor még sok minden más volt a filmmel kapcsolatban: a főszereplő akkori neve, Saul Kaminski neve után S. K. munkacímen futott a projekt. Később változott meg a cím Saul fiára, a főhős neve pedig Saul Ausländerre.

Nem sokkal ez után született meg a Filmalap döntése, miszerint 205 millió forintos gyártási támogatást ítéltek meg az akkor már Saul fia címen futó filmnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül