szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Ön szerint adhat egy pofont a szülő a gyerekének?” – szólt a kérdés az Appra Magyar című műsorban.

A kényes témákat feszegető showműsornak erre az adásban – amelyre a hvg.hu is felhívta korábban a figyelmet – feltett kérdésre adott válaszlehetőségek a következők voltak:

- Igen, nekem se lett bajom a pofonoktól

- Igen, de csak nagyon indokolt esetben

- Nem, tilos megpofozni a gyereket

A megszólaltatott pszichopedagógus, Jávori Ildikó pedig kifejtette, hogy „természetesen az életben vannak olyan helyzetek, amikor egy szülőnek muszáj egy darab, ritkán elcsapódó ütéssel a gyermekét figyelmeztetnie, vagy megállítani valamiben”.

Mindez a Párbeszéd szerint azt jelentette, hogy a Tv2 egyértelműen gyerekverésre buzdította a nézőket, emiatt a párt a Médiatanácshoz fordul.

Közleményükben azt írják „felháborító, hogy a kormánypropaganda zászlóshajója, a Tv2 nyíltan gyermekek ellen elkövetett bántalmazásra buzdítja nézőit. Tudjuk, hogy ebben az országban minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját és évente több ezer gyermek válik súlyosan veszélyeztetetté a bántalmazások miatt. Ezek az esetek pedig mind rávilágítanak arra, hogy a kormány teljesen lerohasztotta a gyermekvédelmi ellátást, a jelzőrendszer működésképtelen, a bántalmazások jelentős része ezért ki sem derül”.

A párt szerint a műsor kimeríti a büntető törvénykönyv vonatkozó passzusát, sérti a sajtószabadságról szóló törvényt, az ugyanis kimondja, hogy nem valósulhat meg egy műsorban bűncselekményre történő felhívás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!